Kikærtepande med kartofler og karry

Sprøde kartofler på en bund af cremet kokos/tomatsauce fyldt med mættende kikærter og aubergine. Brug en god karry, så smager denne fantastiske ret, så fuglene synger.

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 210/195 grader varmluft.
  • 2 Varm olien i en sauterpande. Steg løg og kartofler gyldne over medium/høj varme i 3 min.
  • 3 Tilsæt aubergine, karry og hvidløg, og steg yderligere 2 min.
  • 4 Vend hakkede tomater, kokosmælk, bouillon, kikærter og kaffirlimeblade i, og lad simre i 2-3 min. Smag til med sukker, salt og peber.
  • 5 Hæld hele herligheden i en bradepande, sæt den i ovnen, og lad den stege i ca. 25 min., til kartoflerne er møre og gyldne.
  • 6 Server retten direkte fra ovnen med et drys frisk koriander, lunt brød og evt. yoghurt.
  • {{recipeDoneText}} Kikærtepande med kartofler og karry

Tip

Brug karrypasta i stedet for karrypulver, det er stærkere, så tilsæt lidt ad gangen. Udelad kartofler, og server i stedet retten med kogte ris.
Du kan også lave retten i vegetarisk version. Erstat hønsebouillon med grøntsagsbouillon.

Opskriften er udviklet af