I modsætning til mange af de dyr, vi normalt får vores kød fra, så lever vildt frit i deres naturlige omgivelser, og det gør en forskel for smagen. Vildt lever ikke under det samme stress, som mange opdrættede dyr gør. Sammen med de vilde dyrs kost gør det en stor forskel for smagen af vildtkød. Vildt smager af mere, er mere magert og har et anderledes indhold af fedtsyrer, mineraler og vitaminer.
På grund af den lave fedtprocent kan vildtkød hurtigt blive tørt, hvis det ikke bliver tilberedt korrekt. Derfor skal vildt, afhængigt af hvilken ret der er tale om, have enten kort eller meget lang tilberedning, for at holde kødet mørt og saftigt. Hvis du har god tid, så prøv denne opskrift på osso buco med hjortekød. Det er en herlig efterårsret. Hvis du har mere travlt, kan vi i stedet anbefale denne skønne ret med fasan, pancetta og jordskokker.
Har du lyst til at lave mad med vildt, så kig med her, hvor vi har samlet en lang række gode opskrifter med alt fra fasan og hjort til krondyr og rensdyr. Velbekomme.