Energiinformation

  • Energi pr. person 2336 KJ
  • Energi pr. person 556 Kcal
  • Protein 20 %
  • Kulhydrat 30 %
  • Fedt 36 %
  • Alkohol 14 %

Sådan gør du

  • 1 Skræl og skær løg og hvidløg ud i mindre stykker og brun det i smør i en stor gryde, sammen med kødet.Kom enebær og laurbær ved og krydr godt med salt og peber.
  • 2 Skræl gulerødder og knoldselleri og skær det i mindre stykker. Kom det i gryden og vend det hele godt rundt.  
  • 3 Hæld portvin ved og lad det koge op. Tilsæt derefter vand og fond, læg låg på og lad det simre ved lav varme i 35-45 minutter, til kødet er mørt. Tilsæt evt. mere fond og vand, hvis der mangler væske.
  • 4 Lige inden servering tilsættes fløde og retten varmes igennem. Ønskes en lidt tykkere sovs, kan jævning tilføjes efter behov.
  • 5 Serveres med en god grov kartoffel- og rodfrugtmos og gerne med et rundhåndet drys friskhakkede urter og lidt fintrevet citronskal. 
  • {{recipeDoneText}} Krondyr som simremad

Tip

Retten kan med fordel laves i stegeso. Så skal du blot brune kød, løg og hvidløg af i en gryde og blande det godt med de utilberedte grøntsager, salt, peber, enebær og laurbær i stegesoen. Hæld portvin, vand og fond ved og giv den 1,5 time i ovnen ved ca. 200 grader. Jævn med fløde inden servering.

Opskriften er udviklet af