Braiseret fasan og persillesalat med grillet chili

Brandvarm fasan med en herlig let sauce og ris.

Sådan gør du

  • 1 Skær fasanens lårstykke fra. Skær brysterne fra benet. Ryggen bruger vi ikke.
  • 2 Drys lår og bryst med salt og peber og brun på begge sider i en god mængde smør og olie på en pande. 
  • 3 Tag bryststykkerne op og pak i alufolie. Hæld bouillon over lårene, læg låg på og lad simre i ca. 20 minutter. Skær et lille snit ned i låret for at se om det er gennemstegt. Hvis ikke, giv kødet et par minutter mere. 
  • 4 Kom brysterne på panden og lad dem blive gennemvarme. 
  • 5 Kog risene efter anvisning på emballagen.
  • 6 Grill chilien i ovnen eller på en grillpande, indtil skindet bliver mørkt. Afkøl og pil skind og kerner fra. 
  • 7 Skær chilikødet i mindre stykker og vend med honning, citron og hakket persille. 
  • 8 Kom de purerede tomater i en gryde og gennemvarm. Smag til med tomatkoncentrat, en anelse revet hvidløg, salt og peber. 
  • 9 Server risen med lidt sky fra panden, fasan smurt med chili-persillesalat og lidt tomatsauce.
  • 10 TIP: For at vurdere styrken er det en god idé at komme en anelse af den chili, du bruger, på tungespidsen. Der er stor forskel på, hvor chilistærk man er.
  • {{recipeDoneText}} Braiseret fasan og persillesalat med grillet chili

Opskriften er udviklet af