Kanin med sennep og rosmarin

I Frankrig er der altid kanin på spisekortet, og det er ikke uden grund. Kødet er let, magert og smager skønt. Lad retten stege færdig, mens I nyder forret, vin og godt selskab.

Sådan gør du

  • 1 Sæt ovnen på 225 grader.
  • 2 Skær kartoflerne i tynde skiver og fordel dem i bunden af en stor ildfast form. Evt. bradepande med høj kant eller to mindre ildfaste forme. Vend kartoflerne med salt og peber. Hæld vin og fløde over og stil i ovnen.
  • 3 Bland sennep, olie og rosmarin i en skål. Kom salt og peber i. Vend nu kaninstykkerne i sennepsblandingen.
  • 4 Tag formen ud af ovnen og fordel kaninkødet over kartoflerne.
  • 5 Stil fadet i ovnen i 25 minutter, så kaninkødet får fin farve. Skru ned og lad retten stege videre ved 200 grader i alt ca.1 time.    
  • 6 TIP: Stegetiden afhænger af tykkelsen på kartoffellagene. Hvis kødet er gennemstegt, men kartoflerne ikke er, kan man selvfølgelig tage kødet ud, til kartoflerne er møre. Kilde: Krydderiet 1, 2007
  • {{recipeDoneText}} Kanin med sennep og rosmarin

Opskriften er udviklet af