Perlehønebryst med svampe a la creme

Perlehønen er en særlig race, som er i familie med fasanen og kyllingen. Kødet er mørkere end kylling og smager mere vildt. Derfor laver vi perlehønen i en fed flødesauce med portvin.

Sådan gør du

  • 1 Brun perlehønsene i olie og steg dem derefter færdig i ovnen i cirke 7-10 minutter ved 180 grader.
  • 2 De skal helst være lyserøde indeni.
  • 3 Sautér svampene og stil dem til side.
  • 4 Kog portvin og hvidvin ned og tilsæt derefter hønsefond og fløde.
  • 5 Når saucen har en cremet konsistens tilsættes svampene.
  • 6 Sautér løg og bacon, tilsæt ærter og lad dem dampe med et øjeblik.
  • 7 Anret det hele pænt på varme tallerkener.
  • 8 Server med halve ovnbagte kartofler.
  • 9 Hæld gerne hvidvin og olivenolie i bunden af bradebanden.
  • 10

    Kartoflerne suger væden til sig, når de steger og det giver en fantastisk smag.

  • {{recipeDoneText}} Perlehønebryst med svampe a la creme

Tip

Perlehønebryst kan erstattes med kylling.

Opskriften er udviklet af