Fasanbryst med ristede kartoffelskiver, grønt, surt og sauce

Energiinformation

  • Energi pr. person 5410 KJ
  • Energi pr. person 1288 Kcal
  • Protein 25 %
  • Kulhydrat 25 %
  • Fedt 44 %
  • Alkohol 6 %

Sådan gør du

  • 1 Skær brysterne fri af skroget, evt. med benet på. Læg fasanbrysterne på køl.
  • 2

    Fond

    Skær skrogene ud i grove stykker.
  • 3 Skyl og skræl grøntsagerne og skær dem ud i grove stykker.
  • 4 Varm olien op i en stor gryde og brun skrogene heri.
  • 5 Kom grøntsager og krydderier i og rør godt. 
  • 6 Tilsæt vin og vand og skru ned for varmen. Lad det hele småkoge ca. 30 min., indtil der er ca. 4 dl fond tilbage. Sigt fonden, og smid skrog og grøntsager ud.
  • 7

    Kartofler

    Skær kartoflerne i skiver og fordel dem på en stor bradepande. Hæld 2-4 spsk. olie over kartoflerne og krydr med salt og peber. Kartoflerne skal bage i ovn ved 180 °C i 40 min - 1 time. Vend dem et par gang undervejs.  
  • 8

    Surt

    Skær rødløgene i skiver, og snit agurken i tynde skiver.
  • 9 Kog en lage af eddike, vand, honning, salt og peber. 
  • 10 Vend løgene i lagen, når den koger, og lad dem koge med i ca. 5 min. Tag gryden af varmen, og kom agurkeskiverne i. Smag til.
  • 11

    Sauce

    Snit skalotteløgene fint.
  • 12 Smelt smørret i en lille gryde, kom løgene i og rør rundt. Løgene må ikke få farve. Tilsæt hvedemel og lad det stege et par minutter under omrøring.
  • 13 Hæld gin i og rør i et par minutter, hvorefter fond, fløde og soja tilsættes. Kog saucen op under omrøring, smag den til og sæt til side.  
  • 14

    Grønt

    Skræl gulerødderne og skyl bønnerne.
  • 15 Sæt en gryde med vand over.
  • 16 Brun fasanbrysterne i smør på en pande ved stærk varme, indtil de har fået en fin, brun farve. Steg dem i ovnen. De skal have en kernetemperatur på 67 °C. Drys med salt og peber, og lad dem hvile 10 min., før de skæres ud.
  • 17 Mens brysterne hviler, koges gulerødder og bønner i 10 min. Vend dem med en klat smør inden servering.
  • 18 Opvarm saucen og si væsken fra ”det sure”.
  • 19

    Anretning

    Server fasanbrysterne med ristede kartofler, kogte grøntsager, sauce og lidt surt.
  • {{recipeDoneText}} Fasanbryst med ristede kartoffelskiver, grønt, surt og sauce

Opskriften er udviklet af