Hjortemedaljon med svampecreme og cassis-sødede rosiner

Serveres med to slags mos, en lavet på aspargeskartoffel og en på grønne ærter.

Sådan gør du

  • 1 Kom rosiner og crème de cassis i en skål og lad rosinerne trække i et døgn.
  • 2 Rens svampene og skær evt. i mindre stykker.
  • 3 Steg svampene godt i smør på en pande.
  • 4 Hæld fløden over og lad den simre tyk. Smag til med tør sherry eller vermouth, salt og peber. Stil evt. i køleskabet, hvis du vil forberede i god tid.  
  • 5 Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre uden salt.
  • 6 Kom 50 g smør i en skål. Kom de hede kartofler samt 1 dl kogevand i skålen. Mos kartoflerne og tilføj mere kogevand lidt efter lidt indtil mosen har en fin konsistens. Smag til med lidt mere smør, salt og peber.  
  • 7 Kog ærterne efter anvisning på emballagen.
  • 8 Kom ærter og 25 g smør i en foodprocessor eller blender. Tilføj lidt kogevand og blend til mos. Smag til med smørklat, salt og peber.  
  • 9 Drys kødet med salt og peber og gennemsteg i smør og olie på en pande i ca. 4 minutter på hver side.
  • 10 Server kødet med lidt stegesky, to slags mos, svampecreme og lidt rosiner. Pynt med oregano.  
  • 11 Kilde: Krydderiet 4, 2006
  • {{recipeDoneText}} Hjortemedaljon med svampecreme og cassis-sødede rosiner

Opskriften er udviklet af