Hjortemedaljoner med enebær

Sådan gør du

  • 1 Hjortemedaljonerne krydres med olivenolie, knuste enebær og timian, så de er klar til grillen senere.
  • 2 Løgene ristes møre i en gryde med lidt fedtstof. Tilsæt rødvin og lad det simre til det halve er tilbage i gryden. Tilsæt vildtbouillon og lad det koge til det har fået en god og kraftig smag. Kog saucen igennem med lidt piskefløde og smag til med salt og peber – jævn evt. saucen lidt, hvis du synes.
  • 3 Fennikel, gulerod og pastinak skæres i stykker på langs af ½ cm tykkelse.
  • 4 Kog dem 2 minutter i vand med salt. Dryp dem godt af for vand i en sigte. Æblerne halveres og kernehuset skæres ud.
  • 5 Pensel grøntsager og æbler med olivenolie og grill dem ca. 5 minutter til de er let møre med bid. Det grillede grønt skæres efterfølgende i mindre stykker.
  • 6 Medaljonerne grilles ca. 2 minutter på hver side, afhængigt af højden på kødet.
  • 7 Anret de grillede medaljoner sammen med grillede grøntsager, æblerne og rødvinssaucen. Spis retten med kogte aspargeskartofler.
  • {{recipeDoneText}} Hjortemedaljoner med enebær

Opskriften er udviklet af