Stegt krondyr med vildtsky og pommes anna

Salaten laver vi af blandede salatblade og urter. Gerne lollo rossa, bredblader persille og basilikum. Pommes Anna er en perfekt kartoffelanretning, når man skal have gæster. Den forberedes nemlig dagen før.

Sådan gør du

  • 1

    Sådan gør du dagen før:

    Sæt ovnen på 200 grader. Skræl, og skær kartoflerne i meget tynde skiver. Dæk et ildfast fad, ca. 20x30 med bagepapir. Smelt smørret. Riv hvidløget, og bland det med det smeltede smør. Pensl bagepapiret med smeltet smør. Læg et lag kartoffelskiver jævnt i fadet. Krydr med salt og peber, og pensl med smør. Fortsæt med at lægge kartofler, og smeltet smør lagvist. Der skal være smør nok til de øverste kartofler. Sæt fadet i ovnen i cirka 50 minutter, indtil kartoflerne er møre. Tag ud og afkøl. Læg et stykke bagepapir på kartoflerne, og læg dem let i pres. Brug eventuelt et par skåle som pres. Stil i køleskab natten over.

    Sådan gør du på dagen:

    Skær kartoflerne i ruder på ca. 7 cm. Lægges på bradepande med bagepapir og gennemvarmes i ovnen ved 175 grader i ca. 15 minutter. Dyp kødet tørt, og krydr med salt og peber. Nu skal du bruge to mindre stegepander eller én stor. Kom smør og olie herpå, og brun kødet godt på begge sider, 3 minutter på hver side. Læg nu alt kød på et stort ark folie, og pak straks ind. Nu videresteger kødet på en blid måde, imens du laver skyen. Kom tør sherry eller vermouth på den ene af panderne, og kog ind til det halve. Kom vand herpå, og lad simre. Rør fonden heri, og smag til. Tag fra pladen, og pisk smørret heri. Anret pommes Anna, kød skåret i mindre stykker, og blandet salat.

    Hæld sky over, og servér.

  • {{recipeDoneText}} Stegt krondyr med vildtsky og pommes anna

Opskriften er udviklet af