Der er intet der som sprøde, friske asparges, slår fast at foråret er kommet. Men har du nogensinde overvejet, om du skulle vælge de hvide eller grønne asparges i grøntafdelingen? Forskellen på hvide og grønne asparges ligger faktisk i dyrkningen. Den grønne asparges har fået lov at skyde i vejret og få sol, mens den hvide asparges dækkes af jord, indtil den høstes. Den hvide asparges er altså en grøn asparges, der bare ikke har fået farve.
Forskellen på dyrkningen har betydning for, hvordan de to aspargestyper skal tilberedes. Den grønne asparges kan spises rå eller tilberedes, som den er. Den hvide asparges har derimod en genstridig skræl og skal derfor skrælles, inden den tilberedes. Den bør ikke spises rå. Uanset hvilken asparges du vælger, bør du knække det nederste stykke af, der hvor aspargesen naturligt giver efter.
Hvilken asparges du skal vælge afhænger af, hvilken ret du vil lave. Har du lyst til sprøde, friske asparges, er de grønne at foretrække. Har du derimod lyst til en letkogt asparges, til eksempelvis tarteletter, kan du med fordel vælge den hvide. Uanset farve, er asparges en lækker forårsspise med en let ærteagtig smag, som du bør nyde, mens den er her.
Har du prøvet asparges på pizza? Hvis du er vild med asparges kan du med fordel inddrage forårsgrøntsagen i nye retter. Asparges fungerer rigtig som topping på en sprød pizza - men kan også nydes som hovedelement i en cremet, grøn aspargessuppe. Find både gode klassikere og ny inspiration i opskrifterne med asparges herunder.