Ovnstegt kylling med kartofler og aspargessalat

Sådan gør du

  • 1

    KYLLING:

    Tænd ovnen på 180°.

  • 2

    Fordel kartoflerne i en bradepande beklædt med bagepapir, og krydr med salt og peber.

  • 3

    Skær kyllingen i 8 stykker, prik dem med en gaffel, og læg dem oven på kartoflerne.

  • 4

    Pres citronsaft over kyllingestykkerne, og krydr med paprika, salt og peber.

  • 5

    Steg kartofler og kylling i ovnen i ca. 50 minutter, til kyllingekødet er gennemstegt, og kartoflerne er møre.



  • 6

    ASPARGESSALAT:

    Knæk de nederste, lidt træede ender af aspargesene, og skær aspargesene i stykker på skrå. 

  • 7

    Læg aspargesene i en gryde med spilkogende saltet vand i 2 minutter. Skyl aspargesene med koldt vand i en sigte, og lad dem dryppe af. 

  • 8

    Skyl og halvér tomaterne. 

  • 9

    Vend aspargesene med olie, fintrevet citronskal og tomater, og krydr med salt og peber. 

  • 10

    Høvl flager af parmesan over salaten, brug en skrællekniv. 

  • 11

    Servering

    Servér kyllingestykker og kartofler direkte fra bradepanden, og brug stegeskyen til at dryppe over kartoflerne som sauce. Byd aspargessalat til.

  • {{recipeDoneText}} Ovnstegt kylling med kartofler og aspargessalat

Opskriften er udviklet af