Risotto med ising og asparges

Sådan gør du

  • 1 Bræk enderne af aspargesene. Skær hovederne af aspargesen i 3 cm's længde, og skær resten i tynde skiver.
  • 2 Skær isingfileterne i tykke strimler
  • 3 Hak løget fint. Svits løæget i 1 spsk olivenolie i en gryde, uden at det tager farve.
  • 4 Tilsæt ris, svits et øjeblik, og tilsæt vin eller vermouth. Kog til væsken næsten er væk.
  • 5 Tilsæt 1-2 dl kogende vand, og kog risene under omrøring. Tilsæt hele tiden mere vand, når risene er kogt næsten tørre.
  • 6 Bring 4 dl vand med ½ tsk salt i kog i en pande, og kog aspargesene i vandet i 2 min. Tilsæt fisken, sluk for blusset, og lad fisken trække færdig heri.
  • 7 Smag risottoen til med salt, peber, citronskal og citronsaft, og supplér med vandet fra panden, som asparges og fisk har kogt i, til risottoen er cremet i konsistensen. Risene skal være møre, men med en lille hård kerne i midten ligesom pasta al dente.
  • 8 Vend forsigtigt asparges og fisk med hakket purløg, citrontimian og olivenolie.
  • 9 Anret risottoen på tallerkener eller et stort fad, og fordel asparges og fisk over risottoen. Servér straks.
  • {{recipeDoneText}} Risotto med ising og asparges

Tip

I stedet for vand kan du anvende tynd fiskefond. I stedet for ising kan du anvende skærising, rødspætte, skrubbe eller rødtunge

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier