Culotte af ungkvæg med hvide asparges og urtegrøn kartoffelærtemos

Sådan gør du

  • 1 Skræl aspargesene meget omhyggeligt med en kartoffelskræller.
  • 2 Skær den nederste tørre ende af.
  • 3 Damp dem i 3-4 minutter i rigeligt, letsaltet vand.
  • 4 Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem i vand med en lille smule salt til de er meget møre.
  • 5 Lad dem stå i vandet.
  • 6 Snit porre og hvidløg fint.
  • 7 Varm smør ved svag varme i en kasserolle.
  • 8 Lad porre og hvidløg klare i smørret i 1 ½ minut.
  • 9 Tilsæt ærter og bouillon og læg låg på.
  • 10 Lad det simre i 2-3 minutter.
  • 11 Kom det i blenderen sammen med cremefraiche, skyllet og tørret persille og mynte.
  • 12 Blend det kort til en meget grov pure.
  • 13 Hæld kogevandet fra kartoflerne og gem ca. 2 dl af det.
  • 14 Tør kartoflerne let i gryden over lavt blus.
  • 15 Mos dem til en grov mos med en gaffel eller et piskeris.
  • 16 Bland med ærtepureen og juster konsistensen med lidt af kogevandet.
  • 17 Smag mosen til med salt, peber og citronsaft og hold den varm.
  • 18 Rids fedtlaget på culotten.
  • 19 Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber.
  • 20 Læg kødet på en kold pande, først med fedtsiden nedad og brun på alle sider.
  • 21 Sæt et stegetermometer i stegen, så spidsen sidder midt kødet.
  • 22 Steg culotten ved 160o til centrumtemperaturen er 58°-60° (30-40 min.).
  • {{recipeDoneText}} Culotte af ungkvæg med hvide asparges og urtegrøn kartoffelærtemos

Opskriften er udviklet af