Kalve baconsteg på en ny måde

Sådan gør du

  • 1 Anbring stegen på en rist med bradepanden under.
  • 2

    Krydr med salt og frisk kværnet sort peber.

  • 3

    Sæt derefter stegen i en forvarmet ovn ved 180 grader i 35-40 minutter.

  • 4

    Tag stegen ud af ovnen og lad den hvile i 20 minutter, de første 10 minutter uden at være dækket til.

  • 5 Klargør grøntsagerne og skær dem ud i passende størrelser.
  • 6 Skold dem i den lyse bouillon i ca. 1/2 minut.
  • 7

    Kartoflerne klargøres og kommes i en gryde med letsaltet vand og kogesmøre.

  • 8 Skyl persillen grundigt og hak den groft.
  • 9 Smørret smeltes i en gryde, og melet røres i.
  • 10 Bag ”jævningen”af i 3-4 minutter.
  • 11

    Hæld den kogende fond op i jævningen imens der piskes indtil en passende konsistens.

  • 12 Saucen koges under letpiskning 10-15 minutter eller indtil smagen af mel er væk.
  • 13

    Piskefløde hældes i den kogende sauce og smages til med salt og peber.

  • 14 Bland grøntsager og sauce.
  • 15 Varm ”stuvningen” i 5-7 minutter.
  • 16 Skær kalve baconstegen i tynde skiver og server den med stuvningen med masser af hakket, frisk persille.
  • {{recipeDoneText}} Kalve baconsteg på en ny måde

Opskriften er udviklet af