Tema

Opskrifter med jordskokker

De ser måske lidt skøre ud, men lad dig ikke narre. Jordskokker er fantastisk lækre, med en dejlig, sød og nøddeagtig smag. Har man først fået smag for den lille knold, er der ingen vej tilbage. Der skal jordskokker på menuen!

Jordskokker i al slags mad

Jordskokken er en fantastisk gavmild råvare. De fungerer som erstatning for kartofler, er gode som hovedelement i supper og er skønne både stegt og bagt. Jordskokker er med sin søde smag også et hit hos de små. Der er altså ingen grund til ikke at lægge de små knolde i indkøbskurven.

Rensning

... det skulle da lige være for rensningen. Jordskokker er født skæve og knoldede, og det kan være lidt uhensigsmæssigt, taget i betragtning af, at de vokser i jord. Det gør dem nemlig lidt svære at rengøre. Men lad dig endelig ikke friste af at skrælle jordskokken. Den vil hurtigt blive brun ‒ og der sidder masser af god smag i skrællen. Sæt lidt god musik på anlægget, og grib fat i en børste. 

Når jordskokkerne er rensede, er det kun fantasien der sætter grænser for, hvad du kan bruge den til. Har du brug for inspiration, kan du finde dejlige opskrifter med jordskokker her: