Salat af bagte jordskokker med tahin-dressing

Salat af bagte jordskokker med tahin-dressing

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Energi pr. person 1255 Kj
  • Energi pr. person 300 Kcal
  • Protein 10 %
  • Kulhydrat 59 %
  • Fedt 31 %

Sådan gør du

  • 1

    Beskrivelse

    Tænd ovnen på 185 grader.
  • 2 Skrub jordskokkerne rene for jord, og skær dem i skiver på 1 cm. Marinér jordskokkerne med olivenolie, 1 spsk citronsaft, hvidløg, timian, salt og peber. Læg dem i et ildfast fad, og bag dem møre i ovnen i 30 min.  
  • 3 Skræl gulerødderne, og skær dem i lange, tynde strimler – brug fx en kartoffelskræller.  
  • 4 Skyl rucolaen, og sving den fri for vand i en salatslynge eller en sigte.  
  • 5 Rør en dressing af tahin, 1 spsk citronsaft og saften af 1 appelsin, og krydr med salt og peber.  
  • 6 Vend de bagte, afkølede jordskokker sammen med gulerod, rucola, tahin-dressing og skalotteløg. Servér salaten som tilbehør til en ovnstegt kylling.
  • {{recipeDoneText}} Salat af bagte jordskokker med tahin-dressing

Tip

Princippet med at blande en salat af både bagte og rå grøntsager kan varieres efter sæson og det, der lige er i grøntsagsskuffen. Bagte gulerødder, selleri eller pastinakker smager også skønt med tahindressing, og så kan du tilføre hakket savojkål og ristede mandler som det rå og knasende element.

Opskriften er udviklet af