Moussaka med kartofler og aubergine

Sådan gør du

  • 1 Find to stegepander frem. 
  • 2 Sæt den ene pande på komfuret ved høj varme. Kom olie herpå. 
  • 3 Skær aubergine i tynde skiver og fordel skiver på stegepanden. Steg dem på stegepanden. Når de er stegt gyldne, lægges de over på den anden stegepande. Kom timian over aubergineskiverne.  
  • 4 Skær jordskok og kartoffel i skiver og steg skiverne på panden med olie. 
  • 5 Når jordskok og kartoffel er stegt gyldne, lægges de over på den anden stegepande med aubergine og timian. Kom mozzarella over.  
  • 6 Steg oksekød på panden der nu er fri. 
  • 7 Tilsæt hakket hvidløg og skalotteløg. 
  • 8 Krydr med spidskommen, røget paprika og chili sovs. 
  • 9 Tilsæt tomatsovs og lad det hele koge ind i 10 minutter. 
  • 10 Hæld kødsovsen over den anden pande med grøntsager og fordel derefter tynde skiver af sødkartoffel ovenpå.
  • 11 Riv parmesan over panden og tilberede den derefter i ovnen i 12 minutter ved 180 grader. 
  • 12 Når retten er færdigtilberedt, tages den ud og afsluttes med frisk basilikum på toppen. 
  • {{recipeDoneText}} Moussaka med kartofler og aubergine

Opskriften er udviklet af