Græskarsuppe med rugbrødscroutoner flot serveret i det bagte græskar.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}
  • 1 Skær et låg af dine græskar, og fjern kernerne med en stor ske. Skrab forsigtigt kødet ud, og gem skallerne - de skal bruges til at servere suppen i, så pas på du ikke laver hul. Ret dem evt. af i bunden så de står stabilt.
  • 2 Vend det udskrabede græskarkød, selleri, jordskokker og krydderier i lidt olie. Kom dem i en bradepande, og bag ved 190 grader til alt er mørt, ca. 1 time. Sæt græskar-skallerne med ind i ovnen de sidste ti minutter.
  • 3 Blend grøntsager, hønsefond/bouillon samt fløde. Smag til med salt og peber. Skær rugbrødet i tern, rist dem i olie på en pande, evt. med hvidløg og timian.
  • Så er det spisetid! Græskarsuppe serveret i græskar

Tip

Når de tomme skaller er "brugt" kan de indgå i næste dags middag - fx dampet møre og pureret, eller skåret i tern og stegt.

Opskriften er udviklet af