Grøn gris med salvie

Sådan gør du

  • 1 Bestil kødet hos slagteren.
  • 2 Skær kødet i 8 store klumper, ca. 6 x 6 x 6 cm.
  • 3 Bed eventuelt slagteren om at skære kødet ud.
  • 4 Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  • 5 Brun det i smør på en pande.
  • 6 Skær løg, gulerødder, persillerødder og det hvide fra porren i skiver.
  • 7 Knus hvidløg. Skær spækket i små tern.
  • 8 Svits grøntsagerne og spækternene i olie i en gryde.
  • 9 Kom det brunede kød i gryden.
  • 10 Tilsæt sennepspulver, 1/2 tsk revet muskatnød, salt og peber og hæld vinen ved.
  • 11 Kog det op. Læg låg på og kog ved svag varme til det er mørt, ca. 1 time.
  • 12 Smag retten til. Tilsæt 1 - 2 spsk hakket salvie og grofthakkede nødder - helst uden den mørke hinde -lige før servering.
  • 13 Skræl jordskokkerne og skær dem i kvarte.
  • 14 Skær æblerne over ca. 2 cm fra stilkenden.
  • 15 Skræl evt. resten af æblet, skær det i kvarte og fjern kerner og blomst.
  • 16 Rist jordskokkerne og æblestykkerne i en gryde i smør.
  • 17 Tilsæt 1/2 dl citronsaft, salt og peber.
  • 18 Læg låg på og kog ved svag varme ca. 15 minutter. Smag til.
  • 19 Æbler med stilk steges på panden i fedtet fra 1 skive røget spæk.
  • 20 Æblerne steges med snit- fladen nedad ved svag varme lige før servering.
  • 21 Pas på - æblerne bliver hurtigt mørke.
  • 22 Damp kålen. Ved servering lægges kålen nederst i et fad - herover kødretten.
  • 23 Jordskokke-/æbleblandingen serveres for sig pyntet med æblerne med stilk.
  • {{recipeDoneText}} Grøn gris med salvie

Tip

Tilbered evt. retten i ovn. Brug en gryde, som tåler at komme i ovnen, eller et ovnfast fad med låg. Lad retten stå ca. 1 time ved 160 grader.
Hvis retten ønskes mere fyldig, kan den serveres med hele hvedekerner kogt i 10-12 minutter. Hvis persillerødderne er små, kan de tilsættes hele. Nakkefilet kan bruges i stedet for bov. Kogetiden er da ca. 45 minutter. Hele hasselnødder ristes på en tør pande, til hinden springer af.

Opskriften er udviklet af