Tema

Lækre opskrifter med pasta

Rigatoni, penne og tagliatelle. Vi er ikke gået hen og blevet italienske, men vi er helt forelskede i den italienske opfindelse, pastaen, og dens mange udformninger. Vi bringer her de lækreste opskrifter på pasta

En italiensk klassiker

Pastaen er en af grundpillerne i det italienske køkken, hvor det er blevet spist i over 1000 år. Vi kan godt forstå, hvorfor de stadig ikke er blevet trætte af det – vi er nemlig selv helt vilde med pasta i alle afskygninger. I alle Coops butikker kan du finde et bredt udvalg af både frisk og tørret pasta, men vidste du, at det faktisk er overraskende let at lave selv? Du skal kun bruge nogle få, simple ingredienser for at lave lækker hjemmelavet pasta. Hvis du har mod på at prøve det selv, kan du for eksempel prøve denne opskrift:

Til 4 personer:

Ingredienser:

400 g Tipo 00 hvedemel

4 stk æg

Lidt salt

Fremgangsmåde:

  1. Bland mel og salt sammen på et rent køkkenbord og lav en lille "vulkan" i melet.
  2. Pisk æggene sammen og hæld dem ned i midten af "vulkanen", og derefter tilføj en knivspids salt.
  3. Start med at bruge en gaffel til at mikse mel og æg sammen lidt efter lidt.
  4. Når det hele mikset ordentlig sammen, kan du begynde at ælte dejen med dine hænder. Ælt den til en samlet og elastisk masse og fortsæt indtil den er helt glat.
  5. Tildæk herefter dejen med husholdningsfilm og læg den i køleskabet i ca. 30 minutter.
  6. Efter dejen har hvilet, fordel den så i mindre klumper og rul dem ud med en kagerulle. Det er vigtigt at du tildækker de klumper du ikke er igang med rulle ud, med husholdningsfilm, da de ellers vil tørre ud.
  7. Kør nu dejen igennem pastamaskinen hvor du moderat øger trykket på valsen så dejen bliver tyndere og tyndere. Det er ofte nemmeste at udføre opgaven sammen med en makker, som kan tage fra, når dejen begynder at blive lang.
  8. Dine pastaplader er nu klar, og du kan nu skære dem i den form du har lyst til.

Kært barn har mange navne

Vi kender allesammen spaghettien, men der findes et utal af forskellige former for pasta, som du ikke bør snyde dig selv for at prøve. Prøv for eksempel denne herlige ret med sommerfuglepasta, eller farfalle som det hedder på italiensk. Du kan også kaste dig over rigatoni og penne, som er to pastatyper, der minder meget om hinanden qua deres rørformede facon. Rigatonien er cylinderformet og vil typisk også være større end pennen, som i modsætning til rigatonien har spidse ender. Begge typer er gode, og du bør ikke snyde dig selv for at prøve dem, næste gang du er ude at handle ind.

Hvilken type pasta skal jeg vælge?

Det er selvfølgelig en smagssag, men nogle retter passer bedst sammen med bestemte typer pasta. En tommelfingerregel er, at tungere retter passer bedst sammen med større og tykkere typer pasta. Næste gang du skal lave spaghetti med kødsovs, så prøv at byt spaghettien ud med dens flade fætter tagliatellen, som passer perfekt sammen med den tunge kødsovs.

Meget mere end pasta kødsovs

Vi er allesammen vilde med den klassiske pasta med kødsovs, som efterhånden er blevet en dansk nationalret. Pastaen er dog en utrolig alsidig råvare og det ville være synd at begrænse sig til denne ene ret, når nu der er så mange andre dejlige pastaretter. En anden klassisk ret er pasta carbonara, hvor hovedelementerne er bacon og æg. Spiser du ikke kød, behøver du ikke at holde dig tilbage af den grund. Pasta egner sig nemlig også særdeles godt til diverse vegetar- og fiskeretter.

Lækkert og hurtigt 

Pasta er hurtigt og nemt at lave og er derfor ideelt til familier, som ikke har så meget tid til at lave mad i hverdagen. Nedenfor kan du finde inspiration til aftensmaden blandt vores mange spændende pastaopskrifter, deriblandt selvfølgelig pasta med kødsovs. Der er jo en grund til at det er en klassiker. Velbekomme

Opskrifter med pasta