Mørbrad Royal med tomatsauce, bagte hvidløg og pasta

Sådan gør du

  • 1 Skær hvidløget igennem på tværs, pensl med lidt olie og drys med salt.
  • 2 Stilles i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
  • 3 Hæld de hakkede tomater i en si, så noget af væsken kan dryppe af.
  • 4 Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  • 5 Krydr med salt og peber.
  • 6 Varm resten af olien i en gryde ved god varme og brun kødet på alle sider.
  • 7 Tilsæt løg og aubergine skåret i tern.
  • 8 Lad det svitse med under omrøring i 2 minutter.
  • 9 Tilsæt hakket hvidløg og hvidvin og afdryppede tomater.
  • 10 Lad det koge uden låg ved svag varme 10-12 minutter og vend kødet jævnligt.
  • 11 Tag mørbraden op.
  • 12 Kog pastaen.
  • 13 Skær porrerne i skrå skiver og lad dem koge med pastaen de sidste 2 minutter.
  • 14 Smag tomatsaucen til med salt og peber og plukket basilikum.
  • 15 Servér kødet skåret i skiver med sauce, kogt pasta, porrer og bagt hvidløg.
  • {{recipeDoneText}} Mørbrad Royal med tomatsauce, bagte hvidløg og pasta

Tip

En almindelig svinemørbrad kan bruges. Bimørbraden skæres af. Svinemørbraden afpudses helt for sener, hinder og fedt, og fraskæres 9 cm fra mørbradspidsen og 7 cm fra mørbradhovedet. Stykket er nu lige tykt over det hele og dermed fås den bedste kulinariske kvalitet efter stegningen. Stykket kaldes Mørbrad Royal.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier