Hjemmelavet ravioli med rejer

Hjemmelavet ravioli med rejer

Fravælg de kæder du ikke vil se tilbud fra
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Energi pr. person 3347 Kj
  • Energi pr. person 800 Kcal
  • Protein 16 %
  • Kulhydrat 55 %
  • Fedt 24 %

Sådan gør du

  • 1

    Dej

    Bland de to slags mel.
  • 2 Lav en bunke med mel på køkkenbordet, og lav en fordybning til æggene.
  • 3 Slå æggene ud i midten, pisk dem forsigtigt sammen med en gaffel, og arbejd stille og roligt æggene ind i melet, til en glat og jævn dej. Ælt dejen grundigt i 2-3 min., indtil den bliver elastisk. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i ½ time i køleskabet.  
  • 4

    Fyld

    Skær top og bund af porren, rens den godt for jord, og snit den i tynde skriver.
  • 5 Pil og hak hvidløget fint.
  • 6 Hak rejerne groft.
  • 7 Kom lidt olivenolie i en gryde, og sauter porreskiverne møre, krydr med salt, peber, karry og hvidløg, og steg fortsat i 1-2 min. ved svag varme.
  • 8 Afkøl fyldet, og bland det med ricotta, hakket dild og grofthakkede rejer.  
  • 9

    Udrulning og foldning

    Del dejen i 3, og rul hver del ud med en kagerulle til ½ cm’s tykkelse.
  • 10 Udrul pastadejen på pastamaskinen – start med det højeste trin og fortsæt nedad, indtil pastadejen har en tykkelse på 1 mm og en bredde på 10-12 cm.
  • 11 Drys lidt mel på bordet, og læg teskefulde af fyldet på midten af hver lange pastabane med 5 cm’s mellemrum. Pensl rundt i kanten af banen med lidt vand, og fold dejen indover rejefyldet. Tryk dejen godt sammen i kanterne og rundt om fyldet med fingrene, og skær raviolierne ud, så det passer med, at de har en bredde på 5 cm.
  • 12 Drys lidt mel på en bakke eller et fad, og læg raviolierne herpå (læg dem ikke ovenpå hinanden, de kan risikere at klistre sammen). Sæt raviolierne i køleskabet, indtil de skal koges.  
  • 13

    Sauce

    Pil skalotteløgene, og skær dem i små tern.
  • 14 Rens champignonerne – skær bunden af, og kasser den. Snit champignonerne i mindre stykker.
  • 15 Steg skalotteløg møre i en gryde med olivenolie, tilsæt champignoner og steg fortsat i nogle min., Tilsæt hvidvin, og lad det simre i 10 min., til der ca. er 1 dl hvidvin tilbage i gryden.
  • 16 Hæld madlavningsfløde i gryden, og kog det i nogle min., til saucen opnår cremet konsistens, jævn evt. med lidt maizenamel rørt sammen med vand, hvis du synes saucen skal være tykkere i konsistensen. Krydr med salt, peber og lidt citronsaft.
  • 17 Kog raviolierne i rigeligt vand med salt i 3-4 min. Tag dem op med en hulske, anret dem i dybe tallerkner, og hæld hvidvinssaucen over. Krydr med lidt ekstra salt, peber, rejer og plukket dild.
  • {{recipeDoneText}} Hjemmelavet ravioli med rejer

Tip

Kan serveres med en grøn salat og groft brød som tilbehør

Opskriften er udviklet af