Nachos af æble og 7 andre utraditionelle æbleopskrifter

27. august, 2018

Nu har vi sagt på gensyn til solfrugterne og kan i stedet se frem til efterårsdage fulde af danske, spisemodne æbler. Hvis du mangler inspiration til kreative måder at bruge efterårsæblerne på, er der hjælp at hente her

Æblekage på en ny måde

Gammeldaws, som crumble eller som tærte med flødeskum eller creme fraiche. Du har helt sikkert din helt egen æblekage-favorit, som du ynder at lave i efterårsmånederne. Men vi kan alle få brug for lidt adspredelse ‒ og netop dét er Claus Holm en sand mester i at kréere! Så hvis du er vant til at putte din æblekage i ovnen, kan du godt finde stegepanden frem. Holm har nemlig skabt en skøn opskrift på æblekage tilberedt på panden, der både smager vidunderligt og er skæg at servere. Hvis du derimod hører til dem, der ikke er glade for varme æbler, er der også en æblekage til dig: Prøv vores fantastisk smukke æblerosetærter med friske æbler! 

Æbler til den lille sult

Savner du også noget lækkert, du med god samvittighed kan servere for ungerne i ulvetimen? Æbler er fantastiske som mellemmåltid. Du kan eksempelvis rive æblerne på et groft rivejern og vende dem med vaniljepulver ‒ det smager præcis som æblegrød, men du slipper for tilsat sukker og får en bedre mæthed. Du kan også prøve vores opskrift på lækre æblechips med kun 3 ingredienser og helt uden olie.

Alternativer til æblegrøden

Æblegrød er skøn som den er og i klassisk, gammeldags æblekage, men der er også andre lækre ting, du kan få ud af kogte æbler. Har du eksempelvis hørt om æblesmør? Det smager skønt til ost og undlader du krydderierne i opskriften, er det også eminent som smørepålæg i sig selv. Prøv også en hjemmelavet, sur-sød æblechutney som tilbehør til and eller svinekød.

Æblenachos, toast og is

Hvis du er vild med arme riddere, bør du prøve en æbletoast ‒ en skøn mundfuld af spisemodne æbler og ahornsirup på et dejligt stykke lunt brød. Eller hvad med en lækker chokoladeovertrukket is tilsat æblemos og calvados? Hvis du er mere til det sundere søde, kan du også prøve vores opskrift på lækre æblenachos pyntet med peanutbutter og chokolade. Det smager lidt syndigt, men er en god og nærende snack, der både tilfredsstiller den søde tand og den gode samvittighed.

Find vores mange flere dejlige opskrifter med æbler i opskrifterne herunder!

Kreative opskrifter med æbler