Gammeldags æbleskiver med kardemomme

Energiinformation

  • Energi pr. stk. 544 Kj
  • Energi pr. stk. 130 Kcal
  • Protein 11 %
  • Kulhydrat 57 %
  • Fedt 32 %

Sådan gør du

  • 1

    Æbleskiver

    Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommerne sammen med sukker, indtil det bliver hvidt og luftigt.
  • 2 Smelt smørret i en gryde, og afkøl det en smule.
  • 3 Rør gæren ud i en skål med den lune mælk, og tilsæt de piskede æggeblommer. Tilsæt mel, kardemomme, salt, citronskal og smeltet smør, og rør dejen jævn.
  • 4 Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i æbleskivedejen.  
  • 5 Kom lidt smør i hvert hul på æbleskivepanden, fyld dej heri samt et lille stykke æble, og bag æbleskiverne i ca. 2½ min. på hver side, og vend dem med en strikkepind. Den samlede bagetid er 5-6 min.  
  • 6

    Hindbærmarmelade

    Kom hindbær, sukker og flækket vaniljestang i en gryde, og kog det i 4-5 min. Rør Maizena sammen med lidt vand, hæld det i hindbærmarmeladen under omrøring, og kog marmeladen, indtil den bliver tykkere i konsistensen. Hæld den i en skål, og server marmeladen som tilbehør til æbleskiverne.  
  • 7 Server de lune æbleskiver med god marmelade og flormelis.
  • {{recipeDoneText}} Gammeldags æbleskiver med kardemomme

Opskriften er udviklet af