Boller i karry - Børnevenlig fremgangsmåde

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}
  • 1 Kom kødet i en skål og tilsæt salt.
  • 2 Rør det godt sammen.
  • 3 Pil løget, riv det på den grove side af råkostjernet.
  • 4 Rør revet løg, peber, æg og hvedemel i kødet.
  • 5 Kom mælken i og rør det i farsen.
  • 6 Kom vand og salt i en gryde. Kog vandet.
  • 7 Kom risene i gryden.
  • 8 Læg låg på gryden og skru ned.
  • 9 Kog risene i 12 minutter.
  • 10 Pil og hak løget fint.
  • 11 Smelt smør/margarinen til det er lysebrunt.
  • 12 Svits løget i gryden sammen med karryen.
  • 13 Rør melet i.
  • 14 Hæld bouillon i under piskning.
  • 15 Skræl æblet, skær det i tern.
  • 16 Kom æblestykkerne i saucen.
  • 17 Rør fløden i.
  • 18 Krydr med salt og peber.
  • 19 Form farsen til kødboller med en dessertske og kom dem i saucen.
  • 20 Kog dem ved svag varme under låg i ca. 12 minutter til de er gennemkogte.
  • 21 Smag saucen til med salt, peber og et drys sukker.
  • Så er det spisetid! Boller i karry - Børnevenlig fremgangsmåde

Tip

Tilsæt karry til farsen, hvis karrysmagen ønskes mere intens. Opskriften er uarbejdet af Anne Skovgaard-Petersen.

Opskriften er udviklet af