Svensk juleskinke med rødkål og hallandsk langkål

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}
  • 1 Bestil skinken i god tid hos slagteren eller køb en saltet, letrøget skinke.
  • 2 Skinken kan tilberedes i ovn eller gryde.
  • 3 Det er vigtigt at bruge stegetermometer, så kødet ikke bliver tørt.
  • 4 I ovn. Stik et stegetermometer ind i midten af skinken.
  • 5 Pak den i stanniol og læg den i en bradepande.
  • 6 Sæt den nederst i en kold ovn og tænd på 160 grader.
  • 7 Steg ca. 2 timer til centrumtemperaturen er 75 grader.
  • 8 Sæt skinken i kold ovn uden stanniol og steg den ved 125 grader i ca. 2¾ time.
  • 9 I gryde. Læg skinken med sværen opad i en rummelig gryde.
  • 10 Tilsæt koldt vand, så skinken lige er dækket.
  • 11 Kog skinken ved svag varme under låg ca. 1¾ time, til centrumtemperaturen er 75 grader.
  • 12 Snit rødkålen og riv æblerne groft eller skær dem i tynde både.
  • 13 Hak løget og svits det i en gryde i smørret 5 minutter.
  • 14 Kom kål og æbler i gryden og bland det.
  • 15 Tilsæt krydderier, salt, sukker og vineddike og kog kålen ca. 40 minutter under låg. Smag kålen til.
  • 16 Skyl grønkålen, rib den og hak den groft.
  • 17 Kog kålen i suppe eller bouillon (frosset kål lægges i som den er) uden låg ca. 20 minutter, til næsten al væsken er kogt ind.
  • 18 Brun smørret på en stegepande og svits kålen et par minutter.
  • 19 Hæld piskefløden ved og smag til med salt, peber og sukker.
  • 20 Køl skinken lidt af, inden sværen og det meste af fedtkanten skæres af.
  • 21 Rør glaseringen sammen og smør den på skinkens fedtkant.
  • 22 Skær evt. fedtkanten i ruder og stik nelliker ned.
  • 23 Sæt skinken midt i ovnen ved 225 grader til overfladen er gylden 10-15 minutter.
  • 24 Pas på den ikke bliver for mørk.ognbsp;
  • Så er det spisetid! Svensk juleskinke med rødkål og hallandsk langkål

Opskriften er udviklet af