To slags nøddesmør

Smør det hjemmelavede nøddesmør på brød, Mariekiks, fyld det i lagkagen eller server det som dip til æble- og pærebåde. Holdbarheden er mindst to uger i køleskab.

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Mandelsmør med kanel:
  • 2 Sæt ovnen på 200 grader.
  • 3 Fordel mandler på en bradepande.
  • 4 Rist mandlerne gyldne i mindst 10 minutter. Hold øje, og vend undervejs.
  • 5 Afkøl mandlerne, kom dem i en foodprocessor, og kværn dem til mandelmel. Kom kanel, sukker og vaniljesukker heri og 3 skefuld olie.
  • 6 Blend, og tilføj mere olie, hvis du ønsker en løsere konsistens. Mængde af olie vil afhænge af, hvor fint eller groft du blender dine nødder.
  • 7 Hasselnøddesmør med appelsin:
  • 8 Sæt ovnen på 200 grader.
  • 9 Fordel nødderne på en bradepande. Rist dem gyldne i cirka otte minutter. Hold øje, og vend nødderne undervejs.
  • 10 Afkøl dem. Kom dem i en blender eller foodprocessor, og hak nødderne ganske fint.
  • 11 Tilføj sirup og halvdelen af olien samt lidt revet appelsinskal. Blend det sammen, og juster konsistensen med olie.
  • {{recipeDoneText}} To slags nøddesmør

Opskriften er udviklet af