Bagte æbler med mandel-crumble

Sådan gør du

  • 1 Ovnen tændes på 200 grader.
  • 2 Æblerne skrælles og skæres i både.
  • 3 Bland æblerne med vanilje, citronskal, æblejuice, sukker og bær.
  • 4 Kom frugten i et ildfast fad.
  • 5 Bland mel, salt og kanel.
  • 6 Skær smørret i tern og smulder det med fingrene ud i melet.
  • 7 Hak mandlerne og bland dem sammen med sukkeret i dejen.
  • 8 Kom crumble-dejen oven på frugten og bag det i ovnen i 25-30 min. indtil dejen er gylden og gennembagt.
  • 9 Rør græsk yoghurt eller cremefraiche med vanilje og flormelis eller honning – smag dig frem, så cremen får den sødme, du synes er passende.
  • 10 Afkøl kagen i 5-10 min. inden servering – afkøling gør dejen sprød. Servér med yoghurtcreme eller cremefraiche.
  • {{recipeDoneText}} Bagte æbler med mandel-crumble

Tip

Du kan variere opskriften med alle mulige slags frugt og bær, fx er blommer med mandel-crumble en skøn variant.

Opskriften er udviklet af