Culotte med æble-mynte sambal

Sambal er en relish med oprindelse i Indonesien. Vi laver en let og frisk sambal med æble og mynte og serverer i stedet for sovs til kødet.

Sådan gør du

  • 1 Sæt ovnen på 225 grader. Rids fedtlaget på kødet og drys med salt og peber.
  • 2

    Rids fedtlaget på kødet og drys med salt og peber.

     

  • 3

    Læg kødet i en ildfast form. Stik et stegetermometer i kødet. Brun kødet i 15-20 minutter. Skru ned til 175 grader og steg videre, indtil centrumtemperaturen viser 62 grader (medium). Hold øje efter 20 minutter.

     

  • 4

    Skræl kartoflerne og kog dem møre sammen med kardemomme. Mærk efter 20 minutter. Hæld vandet fra, men gem det og fjern kardemommekapslerne.

  • 5 Mos kartoflerne med smør og smag til med salt og peber.
  • 6 Skær æblerne i helt små tern og vend med mynteblade og citronsaft samt lidt salt.
  • 7 Server culotten med sky fra panden, mos og æble-mynte sambal.
  • {{recipeDoneText}} Culotte med æble-mynte sambal

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier