Salat af spidskål med linser og sojaristede mandler

Salat af spidskål med linser og sojaristede mandler

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Bring vand tilsat salt i kog i en gryde.
  • 2 Skyl linserne og kom dem i det kogende vand eventuelt sammen med et pillet løg og en gulerod.
  • 3 Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 14 min., til linserne lige er møre, men ikke kogt ud.
  • 4 Kom linserne i en sigte, brus over med koldt vand og lad dem dryppe af.
  • 5

    Sojaristede mandler:

    Bring mandler, sirup og sojasauce i kog i en lille tykbundet gryde.
  • 6 Kog mandlerne ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min., til væden er fordampet, og mandlerne begynder at karamellisere.
  • 7 Bred mandlerne ud på bagepapir og lad dem køle af. Skil de kolde mandler fra hinanden.
  • 8

    Dressing:

    Pisk alle ingredienserne sammen.
  • 9 Vend spidskål, linser, æbler, spinat og dressing sammen.
  • 10 Kom salaten i en skål og pynt med mandlerne.
  • {{recipeDoneText}} Salat af spidskål med linser og sojaristede mandler

Tip

Skal det gå lidt stærkt med denne ret, kan du bruge en dåse røde kidneybønner eller hvide cannelloni-bønner i stedet for linserne (husk at skylle bønnerne). De sojaristede mandler kan erstattes af brændte mandler, som du kan købe færdige. Server eventuelt soja til, så man selv kan dryppe lidt på salaten.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier