Tema

Aftensmad med kartoffelmos

Cremet og silkeblød eller grov med stykker af kartoffel i – uanset hvordan du foretrækker din kartoffelmos, så er én ting sikkert: Det smager fantastisk!

Danskernes darling

Kartoflen har en helt særlig plads i danskernes hjerter. Det er svært at tænke sig til en klassisk dansk ret, der ikke severes med kartofler til. Af alle de måder, kartoflen kan serveres på, er kartoffelmosen nok den største favorit. Den er et hit hos store som små, unge som gamle.

Kartoffelmosens konsistens

Hvordan man bedst kan lide sin kartoffelmos, er vidt forskelligt. Nogle foretrækker en lind og blød mos med rigeligt fløde og smør, mens andre kan lide en mos med konsistens og struktur, fra små stykker af kogt kartoffel. 

Kartoffelmos i maden

Kartoffelmosen kan bruges på et utal af måder. Den kan serveres som hovedingrediens, eksempelvis i brændende kærlighed ‒ eller bages i ovnen, som i denne skønne fiskegratin eller en dejlig kartoffelsoufflè.

Her finder du en række gode, nemme aftensmadsidéer, der alle har det tilfælles, at der indgår kartoffelmos i retten. 

God fornøjelse og velbekomme.

Hvilken ret skal du prøve?