Tema

Aftensmad med kartoffelmos

Cremet og silkeblød eller grov med stykker af kartoffel i – uanset hvordan du foretrækker din kartoffelmos, så er én ting sikkert: Det smager fantastisk! Her på siden finder du vores bedste opskrifter på cremet kartoffelmos. Vi gi'r dig også tips og tricks til kartoffelmosen, og så guider vi dig til, hvilke retter den dejlige mos smager bedst til. Se bare her! 

Danskernes darling

Kartoflen har en helt særlig plads i danskernes hjerter. Det er svært at tænke sig til en klassisk dansk ret, der ikke severes med kartofler til. Af alle de måder, kartoflen kan serveres på, er kartoffelmosen nok den største favorit. Den er et hit hos store som små, unge som gamle.

Kartoffelmosens konsistens

Hvordan man bedst kan lide sin kartoffelmos, er vidt forskelligt. Nogle foretrækker en lind og blød mos med rigeligt fløde og smør, mens andre kan lide en mos med konsistens og struktur, fra små stykker af kogt kartoffel. 

Kartoffelmos i maden

Kartoffelmosen kan bruges på et utal af måder. Den kan serveres som hovedingrediens, eksempelvis i brændende kærlighed ‒ eller bages i ovnen, som i denne skønne fiskegratin eller en dejlig kartoffelsoufflè.

Retter med kartoffelmos 

Kartoffelmos er rigtig comfort food, der matcher langt de fleste retter. En af vores favoritter sammen med kartoffelmos er en god, gammeldags mørbradgryde. Du ved... Den med paprika, wienerpølser og svampe. Det er mad, der varmer godt! 

Kartoffelmos er også et match til en klassisk portion millionbøf, der er et hit hos både store og små i familien. 

Kylling i karry er også et hit i mange familier. Her er ris ofte det klassiske tilbehør, men kartoffelmos smager faktisk også dejligt med kartoffelmos. Smag selv efter! 

I Sverige er kartoffelmos også et hit. Og den (mad)kunst gør vi gerne efter. Særligt når der står svenske (og saftige) kødboller på menuen med, selvfølgelig, kartoffelmos. Prøv opskriften her!

Opskrift på kartoffelmos 

Er du havnet her på siden, fordi du faktisk bare er på udkig efter en ganske simpel opskrift på kartoffelmos, skal du selvfølgelig ikke gå forgæves. Vi har en masse opskrifter på kartoffel - faktisk de bedste af slagsen. 

Få her opskriften på kartoffelmos. 

Uundværlige tips til din kartoffelmos 

Kender du fejlen, der ødelægger din kartoffelmos? Det er faktisk en fejl, mange af os begår, når vi laver kartoffelmos. Læs med her, hvor vi gør dig klogere på fejlen, der desværre resulterer i klistret kartoffelmos. 

Her finder du en række gode, nemme aftensmadsidéer, der alle har det tilfælles, at der indgår kartoffelmos i retten. 

God fornøjelse og velbekomme.