Kartoffelsoufflé

Energiinformation

  • Energi pr. person 3084 Kj
  • Energi pr. person 734 Kcal
  • Protein 6 %
  • Kulhydrat 15 %
  • Fedt 79 %

Sådan gør du

  • 1

    Kog kartoflerne helt møre og pres dem gennem en grov sigte.

  • 2

    Kog mælken op med smørret og bland det i puréen. Smag til med salt og peber. 

  • 3

    Vend smørret i den varme kartoffelmos. 

  • 4

    Kog fløden op og pisk den i æggeblommerne lidt ad gangen. Bland det i kartoffelmosen. Smag til med salt og hvid peber. 

  • 5

    Pisk hviderne stive, og vend dem forsigtigt i kartoffelmassen. 

  • 6

    Hæld massen i smurte og raspdryssede souffléskåle og bag dem ved 200 grader i 15-20 min. eller til den ikke hæver mere op og er flot gylden.

  • {{recipeDoneText}} Kartoffelsoufflé

Tip

En rigtig god idé med kartoffelmos kan være at præge den med andre smagsvarianter. Prøv at smage din kartoffelmos til med lidt dijonsennep, pesto eller oliventapenade.

Opskriften er udviklet af