Surkålsdolmer med oksekød og røget flæsk

Hele syrnede kål købes i specialforretninger med varer fra det tidligere Jugoslavien eller Mellemøsten. Server dolmerne med kartoffelmos eller franskbrød.

Sådan gør du

  • 1 Rør farsen sammen, og lad den stå og hvile i ca. 30 minutter.
  • 2 Smag på kålen. Hvis den er meget syrlig, kan den skylles i koldt vand.
  • 3 Træk bladene af kålen, den midterste del med små blade skal ikke bruges til dolmer, men indgår alligevel i retten.
  • 4 Gem to store blade til sidst.
  • 5 Læg et blad på bordet, skær den grove stilk fra.
  • 6 Kom 3-4 spsk. fars på bladet, og rul sammen.
  • 7 Pres endestykkerne af kål ind i dolmen, så den lukker helt.
  • 8 Gentag, indtil farsen er brugt op.
  • 9 Dæk en stor grydebund med grovhakket syrnet kål.
  • 10 Stil dolmerne lodret i gryden.
  • 11 Hvis gryden er for stor, lægger du mere kål rundt om.
  • 12 De skal stå ganske fast.
  • 13 Skær ribben eller flæsk i 4 stykker, og læg over dolmerne.
  • 14 Hæld vand i gryden, så det netop dækker.
  • 15 Dæk med de hele kålblade.
  • 16 Læg en tallerken over dolmerne, så de står i pres.
  • 17 Læg låg på, og lad retten simre i 2-3 timer.
  • 18 Til sidst svitses hakket hvidløg i olie på en pande.
  • 19 Melet drysses over og vendes til sidst med paprika.
  • 20 Fjern de to kålblade, der dækker, og dryp paprikablandingen over retten.
  • 21 Retten kan med fordel laves et par dage i forvejen, siger vores kok.
  • {{recipeDoneText}} Surkålsdolmer med oksekød og røget flæsk

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier