Svinekæber med bacon og æblecider

Lækkert og mørt kød, som i mange år var en overset delikatesse. Prøv at erstatte kartoffelmosen med perlebyg, der er grov og mere nøddeagtig i smagen. 

Sådan gør du

  • 1 Varm olien op i en stegegryde eller sauterpande. Brun kødet over middel til høj varme i ca. 10 min. på alle sider, til kødstykkerne er gyldne. Tag kødet op, og brun herefter grøntsager og urter i 3-4 min.  
  • 2 Tilsæt æblecider og lad den koge ind et par minutter. Læg kødet i og hæld lidt vand på, så det dækker ¾. Kød og grøntsager behøver ikke at være helt dækket. Drys med et nip salt og lidt peber, og lad retten simre over lav til middel varme i ca. 1,5-2 timer, til kødet er smørmørt og næsten falder fra hinanden.   
  • 3 Tag kødet op, og kog evt. saucen ind over middel til høj varme. Smag saucen til med æbleeddike, salt, peber og evt. lidt sukker.   
  • 4 Server kæberne med kartoffelmos eller kogt perlebyg. Drys med kørvel og flæskesvær.  
  • {{recipeDoneText}} Svinekæber med bacon og æblecider

Tip

Kartoffelmos eller kogt perlebyg, til servering

Frisk kørvel og knuste flæskesvær, til drys

 

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier