Kartoffelmos med kylling i karry

Kartoffelmos med kylling i karry

Prøv kylling i karry med kartoffelmos i stedet for ris, og nyd den sammen med familien. Opskriften er lavet til 2 voksne og 2 børn.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1

    Kylling i karry:

    Vask hænder

  • 2 Hæld vand i en gryde
  • 3 Bring vandet i kog, og tilsæt kylling
  • 4 Kog kyllingen, til kødet er hvidt hele vejen igennem
  • 5 Tag kyllingen op, og lade den køle af
  • 6 Skær kyllingekødet i tern
  • 7 Pil løget, og skær det i både
  • 8 Skyl og skræl æblerne. Fjern kernehuset, og skær æblet i små tern
  • 9 Skyl og skæl gulerødderne, og skær dem i små tern
  • 10 Varm olien op i en gryde
  • 11 Tilsæt karry og efter et minut æble- og gulerodstern
  • 12 Rist et par minutter
  • 13 Smag til med salt og peber
  • 14 Tilsæt kylling i tern, og steg et par min
  • 15 Pisk skyr og karry sammen i en skål, og smag til med salt, peber og eventuelt lidt sukker
  • 16 Skyl mynten, og hak den groft
  • 17 Kom skyrcremen i bunden af et fad. Læg kyllingeretten ovenpå, og pynt med frisk mynte
  • 18

    Kartoffelmos:

    Vask hænder

  • 19 Skyl og skæl kartoflerne. Skær kartoflerne i tern
  • 20 Læg kartoflerne i en gryde
  • 21 Hæld vand på kartoflerne, til det dækker. Bring gryden i kog
  • 22 Kog kartoflerne, til de er møre
  • 23 Hæld vandet fra kartoflerne
  • 24 Lun mælk og smør i en gryde
  • 25 Mos kartoflerne med et piskeris eller en elpisker
  • 26 Tilsæt den lune mælkeblanding, til mosen har en god konsistens
  • 27 Smag mosen til med lidt salt og peber
  • 28

    Servering:

    Fordel kylling i karry og mos i fire portioner. Godt 20 procent til hvert barn og en små 30 procent til hver voksen. De voksne kan drikke et glas vin til maden.

  • {{recipeDoneText}} Kartoffelmos med kylling i karry

Tip

Brug de grøntsager, du har i huset. I stedet for gulerødder kan du for eksempel bruge persillerod, pastinak eller selleri. Rodfrugter får en sød smag, når de bliver tilberedt.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier