Hjemmelavet jul: En guide til top 10 juleretter

06. september, 2017

Smagene og duftene af jul står krystalklart i vores hukommelse, men alligevel ender man så tit med at klokke i de brunede kartofler, og hvordan er det nu liiige med sovsen?

Juleand, rødkål og alle de andre er retter, som vi kender ud og ind, men det er, som om opskrifterne aldrig rigtig kommer til at sidde på rygraden. Og det er der jo ikke noget at sige til, når vi kun laver dem dén ene gang om året.

Derfor har vi samlet alle de klassiske opskrifter til dig, så du kun skal kigge ét sted for at få julemiddagen til at sidde lige i skabet.

Hjemmelavet rødkål

Er du til den helt klassiske rødkål med sukker, eddike og julekrydderier – eller må der også gerne være både bær og frugter i? Uanset hvad, der er hjemmets favorit, kan du finde opskriften her. Du kan også kigge videre her og lade dig inspirere.

Hjemmelavet juleand

Den mest tidskrævende del af julemiddagen er samtidig nok den mest udfordrende. For hvilken katastrofe er det ikke at være den, som kom til at udtørre årets juleand? Her finder du opskrifterne, der guider dig trin for trin til den mest saftige og velsmagende af slagsen, hvad enten den skal laves i ovnen eller grillen.

Julemedister

Hvis der er mange munde, der skal mættes ved julebordet, er medisteren et godt kneb til at fylde ekstra i fadene uden at lægge alt for mange køkkentimer i det. Her kan du enten lade dig guide af Claus Holm, eller også kan du prøve de andre opskrifter på julemedister.

Hjemmelavet risalamande

Desserten er én af julebordets mest taknemmelige retter. Den kan nemlig laves i forvejen, så du har frie hænder til at jonglere anden og de brunede kartofler. Skal årets risalamande være med den klassiske kirsebærsauce, eller har du mod på at prøve en orangesauce med Grand Marnier?

Hjemmelavet brun sovs

Hvad er juleanden, flæskestegen og kartoflerne uden sovs? Det behøver vi heldigvis ikke finde ud af, for her er de opskrifter, du behøver for at hive julesovsen sikkert i land.

Hjemmelavede brunede kartofler

Dén her ret har de fleste nok prøvet at lave rav i. Enten hænger karamellen ikke ordentligt fast, eller også stivner kartoflerne i den brune masse som i cement. Men tab ikke modet, for her kan du enten lade dig guide af vores huskok Claus Holm, eller du kan læse dig til hvert enkelt trin i ro og mag. Vores vigtigste tip med på vejen er: Tålmodighed og svag varme.

Hjemmelavet flæskesteg

Her har vi igen at gøre med en ret, der godt kan gå galt. Og med 'galt' tænker vi på tørt kød og bløde flæskesvær. Uanset om du normalt er verdensmester i at lave sprøde svær, kan det være godt med en lille genopfrisker, som vi giver dig her.

Hjemmelavet konfekt

I julen, der spiser vi. Og vi spiser faktisk næsten hele tiden. Hvis ikke ved julebordet, så ved kaffebordet, hvor den hjemmelavede konfekt i de fleste danske hjem er en gammel stamgæst. Her har du nogle opskrifter på brunkager og andre småkager, som er gode at servere i juletiden.

Hjemmelavede brunkager

... og hvis konfekten ikke helt var nok til at stille den søde julesult, er det jo altid godt med et par dåser hjemmelavede småkager i baghånden.

Frisk rødkålssalat

Friske, knasende grøntsager er ikke i overflod på det gennemsnitlige danske julebord, og det gør måske heller ikke så meget denne ene gang om året. Men er du alligevel fristet af at udskifte eller supplere den syltede rødkål, har vi flere gode opskrifter på frisk rødkålssalat i ærmet.