Risalamande med orangesauce
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Risalamande
  • Energi pr. person 1297 KJ
  • Energi pr. person 309 Kcal
  • Protein 6 %
  • Kulhydrat 90 %
  • Fedt 4 %
  • Orangesauce
  • Energi pr. person 466 KJ
  • Energi pr. person 111 Kcal
  • Protein 6 %
  • Kulhydrat 90 %
  • Fedt 4 %
  • 1

    Risalamande

    Kog risene op med mælken under omrøring. Lad grøden småsimre ca. 50 min under låg ved meget svag varme. Rør af og til så risene ikke koger på bunden. Lad den færdige risengrød køle af.

  • 2

    Smut mandlerne og hak dem groft. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Pisk fløden til en blød flødeskum.

  • 3

    Hvis risengrøden er blevet meget stiv, kan den røres blød med mælk. Bland mandler, vaniljekorn, flormelis og flødeskum i grøden. Kom risalamanden i en skål og lad den trække et par timer i køleskabet.

     

  • 4

    Orangesauce

    Som alternativ til kirsebærsaucen.

    Smelt 50 g sukker og tilsæt 1 ltr. appelsinjuice. Kog ind til ca. 3 dl - skim undervejs for urenheder. Køl ned og smag til med 2-3 spsk. Grand Marnier. Server enten kold eller varm

  • Så er det spisetid! Risalamande med orangesauce

Opskriften er udviklet af