Sovs til flæskestegen

Ingen flæskesteg uden sovs. Samvirkes madskribent Mia Kristensen fra CPH Goodfood giver dig gode råd til den perfekte sovs til flæskestegen.

Sådan gør du

  • 1 Smelt smørret i en gryde over middel varme. Tilsæt mel under omrøring, til det er rørt ud til en tyk dej uden klumper. Lad melet stege under omrøring i ca. 6 min. til det er lysebrunt og dufter lidt af småkager.
  • 2 Kog evt. stegeskyen ind imens, så smagen intensiveres yderligere. Skum fedtet 
af, hvis der er meget af det.
  • 3 Tilsæt væsken lidt ad gangen under kraftig omrøring for at undgå klumper, og bring sovsen i kog.
  • 4 Lad sovsen simre over svag varme, til den er tyknet og kogt igennem (ca. 5 min.). Vær grundig i tilsmagning - med soya, salt, ribsgelé, peber og eddike.Du kan sagtens runde sovsen af med piskefløde, men det maskerer smagen en del.
  • 5 Server til flæskestegen!
  • Mums Sovs til flæskestegen

Tip

Sovsen er blevet for salt! Skræl en rå kartoffel, og kog den i sovsen et par minutter. Den suger saltet væk fra sovsen.

Opskriften er udviklet af