Energiinformation

  • Protein 2 g.
  • Kulhydrater 14 g.
  • Fedt 7 g.
  • Energifor./ pers 449 kcal
  • Fedtenergi 10 %

Sådan gør du

  • 1 Tilberedning: Kog vandet op og kom risene ned, lad det bulderkoge et par minutter, til risene har suget vandet/vandet er fordampet. Kom mælken ved og varm op, ved meget svag varme, så grøden kun lige nøjagtig simrer.
  • 2 Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, kom disse og de tomme vaniljestænger i grøden. Lad den simre i 30 minutter, men hold bunden fri, ved at røre ofte i grøden undervejs. Lad grøden afkøle. Fjern vaniljestængerne.
  • 3 Hæld kogende vand over mandlerne, smut dem og hak dem fint. Gem en hel mandel.
  • 4  Pisk fløden til skum.
  • 5 Rør grøden med sukker, vaniljekorn, mandler og flødeskum og smag den til.
  • 6  Lun kirsebærsaucen og servér den til iskold risalamande. Husk at gemme i hel mandel i skålen med risalamande.  
  • {{recipeDoneText}} Risalamande

Tip

Hvis man er meget glad for vanilje, kan man skrabe korn ud af endnu en stang og røre disse i den afkølede grød. Nogle synes det er friskt med citrussmag i grøden, og dette gøres ved at rive skallen af en ikke overfladebehandlet citron i den afkølede grød.

Opskriften er udviklet af

Andre spændende opskrifter