Medister med sennepssovs og grønkålssalsa

Medister med sennepssovs og grønkålssalsa

Den friske syrlige grønkåls- salsa afbalancerer fedmen i pølsen – præcis som asier og syltede agurker altid har gjort det.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Skræl kartoflerne, kom dem i en gryde med salt og vand, og kog dem møre. Lad dem trække i vandet i 10 min. Hæld vandet fra.
  • 2 Kom medisteren i en gryde med koldt vand, så det dækker, og kom laurbær, pillet løg og peberkorn i.
  • 3 Kog op, og kog medisteren i 15 min. Lad den trække i lagen i 10 min., og tag den op.
  • 4 Varm olien op på en pande, tilsæt smørret, og lad det bruse af. Steg medisteren 6-8 min. på hver side, til den er gylden og sprød.
  • 5 Sovs: Smelt smørret i en gryde, pisk melet i til en smørbolle, og lad den stege lidt. Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens du pisker, og kog sovsen igennem et minuts tid. Tilsæt sennep, og smag til med salt og peber.
  • 6 Salsa: Riv grønkålen af stokken, og skyl den godt. Fjern kerne- huset fra æblerne, skræl guleroden, og pil hvidløget. Hak æble og gulerod groft, kom det hele i en foodprocessor sammen med æblecidereddike, rapsolie, sukker, salt og peber, og kør det til en grov salsa.
  • 7 Servering: Server medisterpølsen sammen med kartofler og salsa, og sæt også asier, blommeketchup og rugbrød på bordet.
  • {{recipeDoneText}} Medister med sennepssovs og grønkålssalsa

Opskriften er udviklet af