Andesteg med brune kartofler, rødkål og waldorfsalat

Andesteg med brune kartofler, rødkål og waldorfsalat

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Protein 4 g.
  • Kulhydrater 14 g.
  • Fedt 7 g.
  • Energifor./ pers 1142 kcal
  • Fedtenergi 47 %

Sådan gør du

  • 1

    Anden

    Tø anden op i køleskab i 2 døgn. Tag posen med indvolde og hals ud, tag tingene ud af posen og læg det i en gryde, stil det på køl, til du skal lave saucen.

  • 2

    Rens anden indvendig for eventuelle rester af indmad. Dup den tør indvendigt og udvendigt. Gnid den med salt.

     

  • 3

    Skær æbler og løg i tern. Fyld anden med svesker, æbler og løg. Bind evt. lårene sammen med en bomuldssnor.

     

  • 4

    Læg anden i et ovnfast fad, med brystsiden opad. Stil fadet i en kold ovn og stil nu temperaturen på 150 grader. Anden skal stege i 3 timer. Først en time med brystsiden opad, så vendes anden og steger en time, og anden vendes igen med brystsiden opad og steger færdig den sidste time.

     

  • 5

    Partér anden og læg den i et ovnfast fad og stil den i 200 grader varm ovn, lige umiddelbart inden servering, i ca. 12 minutter.

     

  • 6

    Waldorfsalaten

    Rist valnødderne og lad dem afkøle.

  • 7

    Rør skyr med cremefraiche, vaniljekorn fra 1 stang vanilje, og ganske lidt salt og peber.

  • 8

    Skyl og gør det grønne i stand: del vindruerne i halve, skær bladselleri i fine skiver. Skær æblerne i fine tern. Vend det grønne og rosinerne med cremen og smag til med salt og peber.

  • 9

    Anretning

    Anret salaten med valnødder.

  • 10

    Rødkål

    Snit eller skær rødkål og løg i fine skiver.

  • 11

    Varm oliven op i en gryde og steg løgene bløde og blanke. Kom rødkålen ved og vend godt, drys med lidt salt.

     

  • 12

    Skær æblet i tern og kom det ved sammen med kanel, vaniljekorn fra 2 stænger vanilje og tomme stænger. 

     

  • 13

    Kom sukker, cognac eller frugtsalt, eddike, revet skal og saft fra appelsinen ved. Lad kålen simre i 10 minutter. Kom tranebær, ribsgelé og blåbær i og vend godt og varm godt igennem et par minutter. Smag kålen til med salt og peber og sødme.

     

  • 14

    Kartofler

    Kog kartoflerne ca. 12 minutter, i letsaltet vand. Mærk efter, de skal være kogt perfekt, på ingen måde ikke for meget, og ikke for lidt. Hæld vandet fra kartoflerne og pil dem.

  • 15

    Kom sukkeret på en stor pande. Når sukkeret begynder at smelte rundt i kanten, kommes smør og 0,5 tsk. salt ved, og massen forenes og sukkeret smelter i skøn forening med smørret. Skru ned for varmen, skyl kartoflerne i koldt vand og kom dem på panden.

     

  • 16

    Vend kartoflerne i karamellen og lad dem brune i ca. 5 minutter.

     

  • 17

    Saucen

    Tag gryden med lever, kråse, hjerte og hals fra en and i en gryde, overhæld dette med vand og kom istandgjort løg, porre, gulerod og selleri ved. Kom vand ved, så det dækker ingredienserne, kom lidt salt ved og kog op. Lad det simre i en time. Si det.

  • 18

    Smelt andefedtet i en gryde, kom vel med og pisk. Spæd nu med andefond fra stegning af and og andefonden, kogt på indmad, hals og urter. Pisk.

  • 19

    Kom mælken i og pisk. 

  • 20

    Kom madkulør i og pisk. 

  • 21

    Lad saucen simre i 5 minutter, smag til med salt, peber og ribsgelé. 

  • 22

    Anretning

    Anret anden med sauce, rødkål, brune kartofler og waldorfsalat.

  • {{recipeDoneText}} Andesteg med brune kartofler, rødkål og waldorfsalat

Tip

Mangler kålen sødme, brug da honning, det søder og giver en dejlig smag til kålen.

Opskriften er udviklet af