Tema

Sommerlækkerier

Is på stranden, et dyp i bølgen blå og lange, lyse nætter: Den danske sommer er på sit højeste - og det samme er vores humør. Få sommerstemningen helt ned i maven sammen med os og vores yndlingsopskrifter til den danske sommer 

Den ene solrige sommerdag har erstattet den anden i så mange uger, at du sikkert for længst har pakket overtøj og lange bukser langt væk. Den ualmindeligt dejlige, danske sommer, vi har fået i år, burde være mere end nok til at gøre dig sommerglad i låget – men derfor skal du jo ikke glemme at forkæle ganen og maven med smagen af sommer! 

Søde sager til picnickurven 

Hvad end du holder ferie eller ej, så kalder lune sommerdage på sød selvforkælelse. Det oplagte valg er en læskende ispind eller kølende kugle flødeis, men hvorfor ikke give dig i kast med en af vores mange gode opskrifter på sommerligt bagværk? Det danske sommerlandskab bugner lige nu af solmodne bær, der gør sig godt i kager – især hvis du spiser dem i det fri.

Til morgen, middag og aften: Pandekager med syltetøj

Hvad med at lave en ordentlig stabel pandekager og nyde dem sammen med din favorit marmelade på en skyggefuld plet i haven? Pandekager smager dejligt året rundt, og sommerferie er heldigvis den perfekte undskyldning for at spise dem både til morgenmad, som eftermiddagssnack eller sammen med aftenkaffen. Pandekager smager dejligt med sæsonens friske bær, men der er nu også noget helt særligt ved en helt klassisk pandekage med syltetøj. 

Hotdogs, grillmad og barbecue i lange baner

Selvom det kunne være fristende, skal der selvfølgelig andet på sommermenuen end søde sager. Heldigvis findes der et hav af dejlige, nemme og hurtige sommerretter, du kan sætte tænderne i. Burgere på grillen, hvis vejret er til det, et par saftige bøffer med en god marinade eller den ultimative klassiker: Hotdogs med det hele; ketchup, sennep, syltede agurker og ristede løg. Haps!

Så er der bare tilbage at sige: God sommer og god appetit.