Grillet kylling og spidskål med mormordressing

GASTROmad
Jeg griller rigtig meget uanset årstiden, og om det sner, regner eller solen skinner. Kylling er for mig en sikker vinder på grillen, især når den vendes i en hjemmelavet marinade. Kylling på grillen gør den bare utrolig lækker og saftig.

Sådan gør du

  • 1

    Kylling

    Parter kyllingen i lår, vinger og brystet som deles i 3. 
  • 2 Bland soyasauce, fiskesauce, teriyiaki, ingefær, hvidløg, lime og chili godt sammen i en skål. Smør det på kyllingestykkerne, som stilles til side i 30 – 60 minutter. 
  • 3 Grill kyllingestykkerne først direkte i 30 sekunder på hver side, dernæst 15 minutter indirekte. 
  • 4

    Kål

    Yderbladene på spidskålene fjernes. Del dernæst hvert spidskål i to, som smøres med lidt olivenolie. Grill dem direkte (over kullene eller brænderen) i et par minutter. Læg dem dernæst over på indirekte (uden kul eller brænder under) i ca. 5 – 10 minutter. 
  • 5

    Dressing

    Bland fløde og halvdelen af citronsaften. Riv frisk muskatnød i, og smag til med salt og peber og evt. mere citronsaft. 
  • 6

    Servering

    Server med smør og brød til.
  • {{recipeDoneText}} Grillet kylling og spidskål med mormordressing

Opskriften er udviklet af