Hyldeblomstkage med citronskum

En saftig kage med en nærmest mazarinagtig konsistens og en sød, aromatisk smag af hyldeblomster.

Sådan gør du

  • 1 Blend hyldeblomstresterne sammen med hyldeblomstsaft til en ensartet mos.
  • 2 Tænd ovnen på 175/160 grader varmluft. Pisk smør, sukker og vanilje i 7-10 min., til det er lyst og let.
  • 3 Tilsæt æggene et ad gangen og pisk kort imellem hver. Bland hvedemel, mandelmel, bagepulver og salt. Vend det i dejen, skiftevis med hyldeblomstmosen.
  • 4 Fyld dejen i en smurt springform. Bag kagen i 50 min., til den er fast og gylden. Lad kagen køle helt af.
  • 5 Lav imens citronskummet. Kom flødeosten i en skål og pisk, til den er ensartet. Pisk, i en anden skål, æggehvider og citronsaft til stift skum, tilsæt flormelis og pisk yderligere et par minutter,til skummet er blankt. Vend herefter æggehvideskummet i flødeosten og smag til med citronskal og evt. lidt mere flødeost.
  • 6 Smør skummet på kagen lige inden servering og pynt med masser af bær og friske hyldeblomster.
  • {{recipeDoneText}} Hyldeblomstkage med citronskum

Tip

Har du ikke hyldeblomstrester, så dyp friske hyldeblomster kort i kogende vand og fortsæt som beskrevet i pkt. 1. – og er det slet ikke sæson for hyldeblomster, kan du bruge samme mængde fintrevet squash eller græskar, og revet skal af ½ citron.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier