Tema

Grillmad

Vi er vilde med grill!

Fra bøffer og tærter til fisk, grøntsager og selvfølgelig grillpølsen: Der er (næsten) ikke grænser for, hvad du kan smide på grillen og stadig ende med et lækkert resultat. 

Smæk på smagen

Marinade, dry rub og wet rub. Der findes et utal af måder, at få masser af smag integreret i din grillmad. Den velkendte, søde barbequemarinade går godt til både spareribs og kylling, mens lam er glad for marinader med urter og hvidløg. Har du god tid, kan du kaste dig ud i en dry rub og servere pulled pork med coleslaw - en ægte armerikansk grill-darling.    

Grøn grillmad

Men nu behøver grill jo ikke være lig med kød - også grøntsager bliver helt fantastiske efter en tur på grillen. Grillens varme fremhæver grøntsagernes naturlige sødme og gør dem endnu mere smagfulde. En grillet peberfrugt er altid et hit, men også auberginer og squash er fantastiske på grillen. Snyd heller ikke dig selv for et grillet spidskål. Skær kålen i kvarte, dryp delene i en god olie og grill til den får lækre mørke grillstreger. Drys dem så med en generøs håndfuld salt og nyd dem som de er!

Fisk på grillen

Husk også at tænke fisk, når du skal grille. Mange af os spiser alt for sjældent fisk - og grillsæsonen er en oplagt mulighed for at få lavet om på dét. Grillet fisk smager nemlig helt fantastisk. Tænk bare på alle varianterne af røget fisk, som vi elsker til frokostselskaber. Grillens røg er en sand gave til alt fra havet - og fisk har en meget kort tilberedningstid, så du har mad på få minutter. 

Bliv inspireret til nye grillretter med fisk, grønt og meget mere. Du finder også idéer til desserter, der kan laves på grillen!