Tema

Opskrifter med jordbær

Hvad er smagen af ægte, dansk sommer? Mange vil nok svare jordbær. Vi er gået all in på den elskede, søde spise og har samlet vores yndlingsopskrifter med jordbær til dig.

De gode gamle klassikere

Jordbær er et must for de fleste om sommeren, og sådan har det været i rigtig mange år. Derfor har jordbærret fået hovedrollen i en række af traditionsrige sommerspiser. Der er den klassiske jordbærtærte med mazarinbund, den cremede rødgrød og selvfølgelig jordbær med fløde. Tre skønne sommerdesserter, som man ikke kan få nok af.

Jordbær til aftensmad

Med jordbærrets korte sæson fra juni til august, er det bare med at få nydt det, mens det er friskt og sprødt. Jordbær er ikke kun gode i desserter ‒ de fungerer også fantastisk godt i sommerens middagsretter. De røde bær kan med fordel anvendes i salater, men også i sandwiches og pasta, hvor de bidrager med et sødt element til retten. Prøv også jordbær som tilbehør til lækre mørbradbøffer ‒ to skønne råvarer i kombination kan man ikke gå galt i byen med, vel?

Jordbær hele året

Hvis det føles lidt tungt at undvære jordbær resten af året, findes der heldigvis råd for det. Jordbær kan nemlig både fryses og anvendes i en skøn jordbærsmoothie eller syltes til jordbærsyltetøj og marmelader. Du kan også nyde smagen af sommer i vinterhalvåret, ved at lave lækker jordbærsaft eller en forfriskende jordbæris. Det er dig selv, der bestemmer, hvor ofte der skal sommerbær på menuen.

Hvis du er blevet inspireret til at prøve nye eller klassiske retter med jordbær, kan du finde vores bedste jordbæropskrifter herunder.