Jordbær-cheesecake

Her er den perfekte sommerkage der bare stråler af sol og varme dage. Det betyder selvfølgelig ikke, at cheesecaken ikke kan laves uden for sommersæsonen – for hvem har ikke brug for et skud sødme og bærfriskhed året rundt? I denne cheesecake får jordbærrene den afgørende rolle, og derfor er det vigtigt at man vælger nogle super lækre bær med masser af smag.

Sådan gør du

  • 1 Knus kiksene til fine krummer og hæld dem i en skål. Smelt smørret, hæld det ned til kiksekrummerne og rør godt rundt. 
  • 2 Beklæd bunden af en springform (17-18) cm med bagepapir og hæld krummeblandingen ned i springformen. Tryk bunden godt sammen så den er fast og stabil. 
  • 3 Læg husblasbladene i en skål koldt vand og stil skålen til siden. 
  • 4 Skær jordbærrene i kvarte og hæld dem i en gryde sammen med vand og rørsukker. Tilsæt både vaniljekorn og de tomme vaniljestænger i gryden. Opvarm langsomt og lad det simre et par minutter. 
  • 5 Fisk vaniljestængerne op af gryden, klem vandet fra de udblødte blade husblas og læg dem i gryden, der tages af varmen. Rør rundt mens husblassen smelter. 
  • 6 Blend jordbærblandingen med en stavblender indtil massen er fin og ensartet i konsistensen. Lad jordbærblandingen køle lidt af.
  • 7 Hæld Philadelphia i en skål og pisk det hurtigt igennem. Tilsæt jordbærmassen og pisk det godt sammen.
  • 8 I en ny skål piskes fløden til en let flødeskum, der vendes sammen med jordbær-/flødeostblandingen. Hæld det over kiksebunden og stil kagen i køleskabet i 4 timer indtil den har sat sig.
  • 9 Inden servering pyntes kagen fint med friske bær.
  • {{recipeDoneText}} Jordbær-cheesecake

Opskriften er udviklet af