Eton mess

En simpel, britisk klassiker, som minder om italiensk trifli og smager af sommer. Prøv den også med andre typer frugter og bær.

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}
  • 1 Nip jordbærrene, og skær dem i kvarte. Vend dem med citronsaft og -skal i en skål, mos gerne nogle af bærrene, og lad dem trække 10 min.
  • 2 Pisk fløden til blødt skum. Fordel halvdelen af jordbærrene i 4 dessertglas. Bræk halvdelen af marengsen i stykker, drys den over, og gentag lagene igen.
  • 3 Server desserten straks, eller sæt den på køl, dog maks. 15-30 min., da marengsen bliver blød.
  • Så er det spisetid! Eton mess

Tip

Er jordbærrene ikke fuldt modne, eller er det uden for sæson, så giv dem gerne lidt sukker sammen med citronsaften. Prøv solbær eller hindbær i stedet for jordbær.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier