Mørbradbøffer med jordbær og madagascarpeber samt kartofler i pinjekernepesto

Sådan gør du

  • 1 Fjern sølvsenen på svinemørbraden, hvis den ikke er fjernet.
  • 2 Skær mørbraden ud i 8 - 10 lige store skiver - 2½ - 3 cm tykke.
  • 3 Drys dem med salt.
  • 4 Vælg ca. 1/3 af de mindre fine jordbær, nip dem og mos dem med en gaffel.
  • 5 Gem resten af jordbærrene til pynt.
  • 6 Mos peberkornene til en pasta og bland dem i jordbærpuréen.
  • 7 Vend mørbradbøfferne i puréen og stil dem i køleskab i ½- 12 timer.
  • 8 Vend evt. kødet et par gange.
  • 9 Skrab jordbærpuréen omhyggeligt af kødet og grill mørbradbøfferne ca. 6 minutter på hver side, ca. 12 minutter i alt til kødet er netop gennemstegt - lidt kortere tid, hvis kødet ønskes rosa.
  • 10 Læg resten af jordbærrene på kødet som pynt.
  • 11 Kartofler i pinjekernepesto: skrub kartofler og kog dem møre.
  • 12 Rist pinjekerner på en tør pande. Tag dem af panden.
  • 13 Varm olien på panden og kom rosmarinen i.
  • 14 Vend til rosmarinen bliver blød. Hæld den op i en skål.
  • 15 Kom reven skal og saft af ½ citron, honning og pinjekerner på panden og rist det et par minutter.
  • 16 Hæld det i skålen til rosmarinen og vend kartoflerne i.
  • 17 Smag til med salt. Kan serveres varm eller kold.
  • 18 Vend salaten i lige før servering.
  • {{recipeDoneText}} Mørbradbøffer med jordbær og madagascarpeber samt kartofler i pinjekernepesto

Opskriften er udviklet af